BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
PMS INTERNATIONAL
S.C.
S.R.L.
ROMANIA
 
 
sediul central:
Bacau
str. Constantin Musat, nr. 3
tel.:+40(234)206218
fax:+40(234)206219
puncte de lucru in:
Bacau, Iasi, Suceava,
Botosani, Roman
 
 
... meritati tot ce este mai bun.
CE ESTE GEAMUL TERMOPAN ?

 
   Geamul termopan este denumirea populara data unui ansamblu tip sandwich format din doua foi de sticla lipite perimetral prin intermediul unei baghete de aluminiu si al unor sigilanti de tip membrana cauciucata. Rezultatul este un geam cu carcateristici de izolare termica deosebita care pastreaza transparenta necesara spatiilor vitrate.
   Si geamul, ca si profilul pentru tamplarie, poate fi intalnit sub diverse calitati care vor influenta in mod evident pretul ferestrelor sau usilor pe care se monteaza. In primul rand sticla care se monteaza poate fi trasa sau float. Cea trasa se obtine printr-un proces mai primitiv si are mult mai multe deficiente de claritate, fiind des intalnite deformarile de imagine sau efectul de curcubeu. Sticla float implica un proces mai elaborat, care ridica intr-o oarecare masura si pretul acesteia, insa toate neajunsurile de transparenta si claritate a suprafetei vitrate sunt eliminate.

  

TERMOPAN
CENTER
    Grosimea baghetei de aluminiu folosita la sigilarea sticlei isi pune si ea amprenta asupra calitatii lucrarii. Va recomandam sa lucrati tamplarie al carei geam sa aiba o bagheta de 16mm grosime. Doar in acest caz se obtine un mediu interior suficient de voluminos pentru a izola bine incaperile de temperaturile de afara si de a prelua umiditatea in stratul de silicagel al baghetei.
    Un element important este si sigilantul folosit la imbinarea foilor de sticla, unul de calitate ridicata este Tyocol-ul, in timp ce cel uzual, raspandit pe scara larga in industria geamurilor termopan, este Hotmelt-ul.
    Grosimea foilor de sticla influenteaza influenteaza si ea caracteristicile termice dar mai ales cele de rezistenta la impact ale geamului termopan. Cel mai des folosit este geamul de 4mm suficient de rezistent pentru ferestrele uzuale ale unei case. Pentru vitrine, terase sau ochiuri de geam de peste 2 mp este indicat sa folositi macar geam de 6mm sauchiar tip duplex 3.1.3. Rezistenta la efractie poate fi marita si prin intermediul unei folii speciale antiefractie aplicate pe interiorul foii exterioare de geam, inaintea sigilarii.
    Din punct de vedre estetic geamul poate fi: clar (cel mai intalnit); colorat in masa; mat (sablat); reflexivsau cu diverse modele si baghete ornamentale.

  

    Sticla tip LowE este un caz special al tamplariei termoizolante, ce se impune din ce in ce mai mult pe piata datorita excelentelor calitati de izolare termica. Denumirea de LowE, se traduce prin emisivitate redusa, adica un transfer de caldura prin suprafata vitratamult redus, si este obtinuta prin tratarea unei foi de geam cu solutie speciala de nitrat.
    Pentru imbunatatirea izolarii termice, dar mai ales pentru cea fonica, intre foile de geam se poate introduce un gaz inert, ca de exemplu: argonul, mobilitatea redusa a moleculelor ce compun acest gaz asigura o deosebita reducere a zgomotului preluat in casa prin intermediul ferestrelor.
    In industria occidentala de gen, datorita cerintelor date de standardele in constructii, majoritatea geamurilor sunt prevazute cu gaz inert (argon, kripton etc.), pentru insertia caruia se utilizeaza tehnologii diferite. In raport cu echipamentele folosite, pe suprafata baghetei-distantier pot fi sau nu vizibile orificii de umplere cu gaz (mai ales in cazul inserarii automate in presa de copiere).

  

Geamul low-e
   In concluzie, un ansamblu format din doua foi de sticla, intre care exista un mediu gazos (aer sau in unele cazuri un gaz), etansate (sigilate) perfect.
   Principiul este foarte simplu: doua foi de sticla asezate la o distanta masurabila in mm, separate de un cadru din bagheta - distantier de aluminiu, etanseizate, formand o unitate monobloc ce reduce transmisia termica si fonica. Grosimea foii de sticla este variabila, ca si distanta dintre ele, eficacitatea produsului crescand direct prportional cu acestea.
   O foie de sticla obisnuita groasa de 4mm transfera 90% din caldura, deci are o pierdere foarte mare, coeficientul de transfer termic fiind k= 5,4 W/mpK.
   Un geam termopan cu etansare dubla, alcatuit din doua foi de sticla cu grosimea de 4 mm fiecare, avand un cadru din bagheta-distantier de aluminiu de 16 mm umpluta cu silicagel si un cordon de butil extrudat aplicat pe laturile baghetei, menit sa constituie o bariera impotriva vaporilor de apa, are coeficientul de transfer termic k= 2,8 W/mpK.
   Un geam termoizolator format din doua foi de sticla, una normala iar cealalta cu depunere LOW E (low emisivity), are coeficientul k= 1,4 W/mpK.
                  Dintre numeroasele avantaje pe care le prezinta geamurile termoizolante putem enumera:
       - asigura un mediu ambiant confortabil pentru locatari, mentinand racoarea pe timpul verii (absortie solara) si caldura pe timpul iernii (izolare termica);
       - sunt capabile sa reziste impotriva atacului deliberat prin efractie, de orice natura, fara a compromite iluminarea naturala si vizibilitatea.

  

Web Page Maker, create your own web pages.